Groepsfoto


Dit is een groepsfoto die gemaakt is tijdens CAMP BE.

Van links naar rechts: Seppe De Pauw, Lora Hasenbroekx, Santiago Wilson

Hoe kwam PROJECT BeBo tot stand?


Lora Hasenbroekx woonde vorig jaar gedurende een jaar in Bolivia. Hier merkte zij op dat jongeren van publieke scholen en privéscholen nauwelijks contact hebben. Vandaar dat het idee groeide om deze kloof een beetje te proberen dichten ...


Seppe De Pauw en Lora Hasenbroekx ontmoetten elkaar in 2016 bij de Vlaamse Scholierenkoepel. Zij werden zeer goede vrienden. Toen Lora gedurende haar verblijf (2016) in Bolivia haar probleemstelling toelichtte, sprong Seppe dan ook meteen op de kar om hier iets aan te proberen te doen, want ook in Vlaanderen heerst er een kloof tussen de jongeren van de verschillende onderwijsstromingen.  Tijdens haar verblijf in Bolivia startte Lora haar activiteit in het Boliviaanse jeugdwerk en legde zij de contacten voor de ontwikkeling van onze organisatie. Destijds werd het Boliviaanse comité opgericht. Toen bleek dat Santiago Wilson, een Boliviaanse schoolvriend van Lora, zijn studies zou aanvatten in Belgiê was het team compleet. 


Het project groeide erg organisch. Tijdens gesprekken werd meteen duidelijk dat het culturele, kunstzinnige aspect erg belangrijk moest zijn. Het idee werd geconcretiseerd tot een projectvoorstel d.m.v. brainstorms en lange gesprekken. We waren dan ook zeer blij om na 3 maand denken en schrijven ons dossier bij  Broerlijk Delen te kunnen insturen. En zo geschiedde, PROJECT BeBo werd goedgekeurd ...

Over ons


Wie zijn we? Wat doen we? Wat drijft ons?

Lora Hasenbroekx (19 jaar) is gepassioneerd door onderwijs en politiek, maar volgde ook een deeltijdse opleiding "Woord". Vanuit haar vele engagementen wil zij van deze wereld een beter plekje maken. Zo was zij 2 jaar lang voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel en vertegenwoordige zij de stem van scholieren in het onderwijsbeleid. Haar droom is dan ook minister van onderwijs worden. Sinds juni 2017 is zij terug van een jaar lang verblijf in Bolivia. Lora studeert politieke wetenschappen aan de VUB, en woont in Zellik.

Seppe De Pauw (16 jaar) is sinds jonge leeftijd geïnteresseerd in dans. Hij danst in een semi-professionele HipHop-crew, maar danste recentelijk ook in een film met balletchoreografie van Sidi Larbi Cherkaoui. Hij traint vele uren per week. Seppe deed zijn vergader-, presenteer en schrijfskills op bij de Vlaamse Scholierenkoepel. Bij VSK vertegenwoordigde hij als 1 van "de 10" de Vlaamse Scholieren in het eindtermendebat. Hij ontmoette er tevens Lora. Momenteel is Seppe ook ambassadeur van Gent Kind- en Jeugdvriendelijke stad.

Santiago Wilson (19 jaar) heeft roots in de Verenigde Staten, maar is geboren en getogen in Sucre, Bolivia . Naast zijn schoolopleidng volgde hij daar lessen folklorische dans. Santi kent de Boliviaanse danscultuur dus zeer goed. Hij wou altijd al studeren in Europa. Hij volgt nu dan ook de Engelstalige opleiding Social Sciences aan de VUB en woont in Eigenbrakel. Zijn grote droom is onderzoeksjournalist worden.

Contactinformatie:


- mail: info@projectbebo.be

- telefonisch: +32495274338 (Seppe),  +32472402507 (Lora)


Volg onze verhalen ook op Facebook: www.facebook.com/projectbebo

Een samenwerking met

Andere sponsors, partners:

Wij zijn nog steeds op zoek naar partners. Zou uw organisatie hier willen tussenstaan? Voel u vrij om ons te contacteren.

Contactinformatie


Telefonisch:

+32495274338 (Seppe),  +32472402507 (Lora)

E-mail: info@projectbebo.be

Verantwoordelijken


Lora Hasenbroekx

Seppe De Pauw

Santiago Wilson

Deze site bevat gegevens die auteursrechtelijk beschermd zijn.


Deze site werd opgemaakt door Seppe De Pauw.